PilatesRoom

PILATESROOM

PilatesRoom tarjoaa yksilöllisiä mattopilates-tunteja kotistudiossa Kuopion Saaristokaupungissa.

Pilatestunneilla on mukana enintään kahdeksan henkilöä. Halutessasi voit varata myös yksityistunnin tai kahdelle henkilölle järjestettävän Duo-tunnin. Pilatestunnilla harjoitellaan pääsääntöisesti omaa kehoa käyttäen, ja lisäksi käytössä voivat olla myös pilatesrenkaat, pallot, vastuskuminauhat ja pilatesrullat.

Pilates on tarkka kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti. Syvien tukilihasten löytäminen, niiden aktivoiminen ja vahvistaminen yhdessä pinnallisten lihasten kanssa lisää selkärangan hyvinvointia. Tärkeää on samalla rentouttaa kireät ja yliaktiiviset lihakset, jolloin koko kehon ryhti paranee. Pilatesharjoittelussa edetään rauhallisesti ja keskittyneesti liikkeestä toiseen pilates-hengityksen tahdittamana. Pienryhmäharjoittelussa ohjaaja pystyy varmistamaan, että liikkeiden tarkkuus ja laatu toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensimmäiset muutokset kehossa ovat tunnistettavissa jo suhteellisen lyhyen ja säännöllisen pilatesharjoittelun jälkeen. Pitkäjänteisen ja säännöllisen harjoittelun tavoitteena ovat tasapainoinen ja vahva lihaksisto, joustavammat nivelet sekä parempi lihasvenyvyys. Tavoitteena on myös kehon toiminnan muuttaminen paremmaksi niin arkipäivän tilanteissa kuin vaativissa liikuntasuorituksissakin. Pilates itsessään on tehokasta liikuntaa, ja se toimii erityisen hyvin myös muun liikunnan ja urheilun tukena. Sanotaankin, että pilates tekee kaikista muista lajeista paljon hauskempaa.

PILATEKSEN HYÖDYT:

Hyvä ryhti ja parempi lihastasapaino
Terveempi selkä
Vahvempi keskivartalon lihaksisto
Elastisempi ja liikkuvampi vartalo
Parempi kehonhallinta ja kehontuntemus
Vapaampi hengitys

Pilatesharjoittelusta hyötyvät mm. istuma- ja päätetyöntekijät, selkä- ja hartia-alueen ongelmaiset, liikunnanaloittajat, aktiiviliikkujat ja urheilijat. Pilatesharjoittelu sopii kaikenkuntoisille, -ikäisille ja niin naisille kuin miehille.